مصاحبه اختصاصی
1398/8/12
نوع: سرمایه گذاران
نویسنده: لیلا اکبری

1- معرفی مختصر از شرکتتان؟

هلدینگ تلاشگران اقتصاد پایدار که دارای 116 شرکت (41 اصلی و 75 اقماری) مشتمل بر یک صندوق پژوهش و فناوری و یک شرکت سرمایه گذاری است که در حوزه های مختلفی از جمله ساخت و ساز نفت و گاز، پتروشیمی و کشاورزی فعال است. این شرکت حدودا 15000 پرسنل و 40000 سهامدار دارد.

2- حداکثر سقف سرمایه گذاری شرکتتان چقدر است؟

با توجه به اینکه بخش سرمایه گذاری خطر پذیر شرکت تازه تشکیل شده است در حال حاضر سقف سرمایه گذاری شرکت حدودا 20 میلیارد تومان برای سال 1398  است. این رقم در سالهای آینده افزایش خواهد داشت.

3- آیا تمرکز شرکت شما برای سرمایه گذاری روی حوزه های خاصی است؟ اگر بله، چه حوزه‌هایی؟

بله. بخش سرمایه گذاری خطرپذیر هلدینگ را می توان شکلی از سرمایه گذاری خطر پذیر شرکتی (CVC)  قلمداد کرد. بر این اساس، سرمایه گذاری هلدینگ بر اساس اولویت های استراتژیک و مالی تعیین می شود. با توجه به مزایای شرکت در حوزه کشاورزی، این حوزه اولین اولویت هلدینگ برای سرمایه گذاری است. فناوری های مرتبط با ساخت و ساز، نفت و گاز و پتروشمی نیز با هدف هم افزایی بین شرکتهای گروه مورد توجه این هلدینگ می باشد.

4- از نظر شما به عنوان سرمایه گذار، مهم ترین جنبه هایی که استارتاپ ها باید به آن ها توجه داشته باشند چیست؟

در هر مقطع زمانی و با توجه به شرایط هر استارتاپ پاسخ این سوال می تواند متفاوت باشد اما به نظر می رسد که به صورت کلی توجه به بازار و ایجاد ارزش افزوده پایدار برای مشتری ها مهمترین جنبه ای است که باید مورد توجه قرار گیرد.

5- بزرگترین مشکلی که در بحث سرمایه گذاری خطرپذیر در اکوسیستم استارتاپی ایران داریم چیست؟

مشکلات را می توان در دو دسته مشکلات بیرونی و درونی دسته بندی کرد: عامل بیرونی: ناپایداری فضای کسب و کار- قوانین و ضوابط دست و پا گیر عامل درونی: نداشتن دید دراز مدت در سرمایه گذاران و سرمایه پذیران- عدم توجه به فناوریهای روز در گسترش استارتاپها به این معنی که برخی استارتاپ ها روی مزیت رقابتی خودشان نسبت به کسب و کارهای سنتی که همان فناوری است به اندازه کافی متمرکز نیستند.

نام و نام خانوادگی مصاحبه کننده: امیرحسین جهانی کیا

سمت مصاحبه کننده:مدیر سرمایه گذاری خطر پذیر

لطفا برای افزودن نظر ورود یا ثبت نام کنید.